Romanian Business Leaders va monitoriza performanța miniștrilor cu influență asupra economiei și va publica

Membrii comunității Romanian Business Leaders (RBL) apreciază ca pozitivă numirea unor profesioniști în Guvernul Ponta III, la ministere esențiale pentru evoluția economiei românești. În același timp, într-un domeniu al concretului precum economia, contează faptele. Romanian Business Leaders va monitoriza deciziile și efectele deciziilor miniștrilor Economiei, Energiei, Finanțelor, Muncii, Transporturilor și IMM-urilor, pentru a avea o imagine clară asupra performanței acestora. Nu ne îndoim că noii miniștri vor folosi acest tip de evaluare obișnuit în mediul privat ca pe un reper binevenit.

În cele 100 de zile de la depunerea jurământului de investitură, noii miniștri au de demonstrat că posedă știința, abilitatea și curajul de a aborda problemele cronice și acute ale sistemului. După care au de demonstrat perseverență.

Membrii Romanian Business Leaders vor rămâne la fel de deschiși la dialog și cu noii miniștri, în cadrul echipelor de lucru sectoriale formate de către organizațiile membre ale Coaliției pentru Dezvoltarea României și membri ai Guvernului și ministerelor. De asemenea, contribuția reprezentanților ministerelor implicate în proiectele de antreprenoriat social ale RBL va fi în continuare așteptată și apreciată.

Prioritatea RBL este stimularea antreprenoriatului ca atitudine de viață și ca soluție la problemele economiei românești. Totuși, buna guvernanță rămâne fundamentul esențial pe care trebuie așezate celelalte priorități strategice ale României.

Despre Fundația Romanian Business Leaders

Fundația Romanian Business Leaders este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, înființată în iulie 2011. Obiectivul său este să dezvolte o platformă de acțiune și implicare socială pentru lideri din mediul privat. Scopul ultim este ca România să devină o țară mai bună pentru business-ul responsabil și, în felul acesta, pentru toți românii.

Comunitatea Romanian Business Leaders numără peste 200 de antreprenori și șefi de companii din România care, de doi ani, lucrează voluntar în proiecte concrete în domeniile EDUCAȚIEI, CULTURII ANTREPRENORIALE și BUNEI GUVERNĂRI.