Cercetare fenomen coruptie (GfK)

Cât de mult afectează corupţia mediul de business din România? Cum înţeleg şi combat liderii comunităţii de business acest fenomen. Este nevoie de politici publice mai aplicate. E nevoie de standarde, de proceduri obligatorii. Un studiu GFK realizat la iniţiativa Romanian Business Leaders evaluează, în prima sa etapă, cea cantitativă, acest fenomen.

Intr-o a doua etapa, vor fi cercetarea va trebui extinsa si aprofundata pentru intelegerea a ceea ce inseamna coruptia pentru agentii economici din Romania, identificarea formelor de coruptie prezente in piata, a tipurilor si modalitatilor de corupere precum si a tehnicilor/practicilor sub care ele exista pe piata. Foarte impornata este si intelegerea impactului pe care il are coruptia asupra activitatii agentului economic respectiv? Dar asupra situatiei Romaniei in ansamblu?

Detalii privind ceretarea fenomenului corupţiei în România – prima etapa a cercetarii: atitudini, perceptii, experiente, nevoi si asteptari in mediul de business, gasiti aici.