Masa Rotunda

Centrul Român de Politici Europene (CRPE) și Romanian Business Leaders (RBL) vă invită să participati la masa rotunda “Un impuls european pentru un mediu de afaceri curat – transpunerea Directivei privind raportarea non financiară”, ce va avea loc marți, 16 iunie 2015, în incinta Howard Johnson București, orele 10:00 – 12:00.

Noile reglementări legislative la nivel european vin să completeze şi să acorde o importanţă fără precedent raportării non financiare şi responsabilităţii corporatiste, astfel că nevoia unor exemple de bună practică, a înțelegerii beneficiilor raportării și adoptării unor standarde internaționale este esențială pentru tot mai multe companii care activează în România.

Consultarea la care vă invităm va avea drept temă centrală noile reglementări privind raportarea non financiară, urmărind creionarea unei imagini cât mai exacte asupra acestora și a modulului în care noile standarde de raportare pot contribui la creșterea integrității, transparenței și sustenabilității mediului de afaceri. În cadrul conferinței, va fi prezentat sondajul “Raportarea non financiară văzută de performeri” și rezultatele cercetărilor cantitative și calitative privind tendințele de raportare.

Discuțiile din cadrul conferinței vor urmări promovarea alinierii la standardele de bune practici în afaceri de la nivel european și global, atât a companiilor din mediul privat, cât și a celor de stat, adoptarea de către un număr cât mai mare de companii a unui standard etic în vederea combaterii luării și dării de mită, dar și influențarea deciziilor politice în sensul adoptării unor politici publice care să încurajeze afacerile oneste și să marginalizeze practicile oneroase.

Conferința este parte a proiectului „Parteneriat pentru Integritare – Romanian Clean Business Coalition – Raiffeisen Bank” şi îşi propune să asigure cadrul adecvat acestor consultări între liderii de business, asociaţii profesionale, ministerele de resort.