Studiu Romanian Business Leaders: 68% dintre români cred că oamenii cinstiți nu pot avea succes în afaceri în România

68% dintre români cred că oamenii cinstiți nu pot avea succes în afaceri în România, arată un studiu al Fundației ‘Romanian Business Leaders’, efectuat în august 2011, cu ajutorul IMAS.

Cercetarea a avut loc la nivel național și a analizat percepțiile românilor cu vârste peste 18 ani privind mediul de afaceri și relația lor cu România și cu viitorul.

’86% dintre respondenți cred că nu pot schimba ceva în România în următorii trei ani, 68% cred că oamenii cinstiți nu pot avea succes în afaceri, în România, 73% dintre respondenți cred că managerii din România sunt mai degrabă necinstiți, iar 68% dintre aceștia nu știu niciun om de afaceri demn de a fi un model de urmat’, potrivit studiului.

De asemenea, 73% dintre respondenți cred că oamenii de afaceri români sunt mai degrabă dezbinați, 87% cred că oamenii de afaceri ar trebui să se implice mai mult în problemele importante din țară, 53% dintre respondenți nu au motive să fie mândri de România, în acest moment, iar 85% dintre respondenți sunt mândri că sunt români.
‘Rezultatele confirmă nevoia acută de leadership în toate ariile de activitate și de refacere a țesutului social al României, o țară dominată de lipsa de încredere și de speranță’, arată studiul.

Membrii Fundației ‘Romanian Business Leaders‘ organizează în perioada 3-5 februarie 2012, la București, prima ediție a Romanian Business Leaders Summit (RBLS), unde vor fi prezenți liderii celor mai importante companii românești. Summit-ul va explora domeniile care pot transforma România într-o economie performantă.