Masa Rotunda

Centrul Român de Politici Europene (CRPE) și Romanian Business Leaders (RBL) vă invită să participati la masa rotunda “Un impuls european pentru un mediu de afaceri curat – transpunerea Directivei privind raportarea non financiară”, ce va avea loc marți, 16 iunie 2015, în incinta Howard Johnson București, orele 10:00 – 12:00.

Noile reglementări legislative la nivel european vin să completeze şi să acorde o importanţă fără precedent raportării non financiare şi responsabilităţii corporatiste, astfel că nevoia unor exemple de bună practică, a înțelegerii beneficiilor raportării și adoptării unor standarde internaționale este esențială pentru tot mai multe companii care activează în România.

Consultarea la care vă invităm va avea drept temă centrală noile reglementări privind raportarea non financiară, urmărind creionarea unei imagini cât mai exacte asupra acestora și a modulului în care noile standarde de raportare pot contribui la creșterea integrității, transparenței și sustenabilității mediului de afaceri. În cadrul conferinței, va fi prezentat sondajul “Raportarea non financiară văzută de performeri” și rezultatele cercetărilor cantitative și calitative privind tendințele de raportare.

Discuțiile din cadrul conferinței vor urmări promovarea alinierii la standardele de bune practici în afaceri de la nivel european și global, atât a companiilor din mediul privat, cât și a celor de stat, adoptarea de către un număr cât mai mare de companii a unui standard etic în vederea combaterii luării și dării de mită, dar și influențarea deciziilor politice în sensul adoptării unor politici publice care să încurajeze afacerile oneste și să marginalizeze practicile oneroase.

Conferința este parte a proiectului „Parteneriat pentru Integritare – Romanian Clean Business Coalition – Raiffeisen Bank” şi îşi propune să asigure cadrul adecvat acestor consultări între liderii de business, asociaţii profesionale, ministerele de resort.

Cercetare standarde internationale de raportare

Membri ai grupului de inițiativă ai Romanian Clean Business Coalition au analizat toate cele mai importante standardele internaționale de raportare și au prezentat situația implementării lor în companiile care funcționează în România.

Au fost analizate 22 de standarde care sunt implementare cu success în companii multnaționale și nu numai printer care GRI 3.1 (Global Reporting Initiative), UNGC (United Nations Global Compact) – United Nations, ECS2000 – Ethics Compliance System Standard v1.2, BitC CR Index (Corporate Responsibility (CR) Index) – Business in the Community, SA8000 – Social Accountability International, ISO26000 – International Organization for Standardization și altele.

Rezultatele cercetării pot fi consultate aici

 

Cum va puteti alatura Coalitiei

Lorem ipsum text de editat

Hello! Va rugam folositi acest formular pentru a ne trimite o cerere de aderare la Romanian Clean Business Coalition
 

post test

Corupția afectează mediul de afaceri din România și îl afectează prin stimulente perverse: cei corecți pierd, cei dispuși să alimenteze rețele de corupție au de câștigat. Realitatea tristă este că a fi corupt în România rentează, este o decizie rațională. Tentația de a intra în jocul corupției este mare, până la urmă cu toții ne dorim să facem profit.